Най-приятната хамалска услуга

14/08/09 0 COMMENTS

Макар ,че този вид хамалска дейност е твърде далеч от извършването на реална хамалска услуга има много близки точки по отношение на вложените усилия и труд.Преди всичко са необходими много търпение и отдаване за да бъде осъществена качествено и навреме.
Асоциирането на извършването на хамалска услуга и ежедневните грижи , които се полагат при отглеждането на малко дете на пръв поглед може да са неуместни, но погледнато чисто прагматично притежават множество допирни точки.
Единствената и най- важна разлика може да се определи при крайното възнаграждение и резултат при извършването на хамалски услуги и отглеждането на дете.Вложените усилия са от различно естество, но и при отглеждането на малко дете и при хамалските услуги извършвани от хамали са налице но под различна форма.
Изтощението и умората, които се наблюдават при завършването на работния ден и при майките хамали и при действителното извършване на хамалска услуга от реални хамали е много близко.Разликата е ,че след приключване на работното време хамалите имат възможност за пълноценна почивка и отдих , докато при майките хамали в повечето случаи няма възможност за отдих дори и през нощта.
Ежедневните рутинни задачи ,които извършват майките хамали като носене ,приспиване ,повиване ,хранене на малката „хамалска услуга” на пръв поглед не са толкова тежки за изпълнение физически дейности ,като при преместването и транспортирането на големи и тежки мебели от хамалите по време на извършването на хамалската услуга.Ежедневното им извършване в продължение на доста продължителен период от време може да ги класифицира като малки хамалски услуги заради методичността и еднообразието в този вид дейност.
При извършването на реални хамалски услуги и при отглеждането на дете силата на характера и твърдостта на волята при хамалите и майките трябва да са на максимум винаги за да посрещат и да се изправят ежедневно срещу едни и същи предизвикателства.
При извършването на хамалска услуга и при отглеждането на малко дете неизбежно се достига до един момент в който нервната система и на хамалите и ма майките са на своя предел.Но въпреки всички тежки моменти при извършването на хамалски услуги и при отглеждането на дете ,и хамалите и майките съумяват да намерят сили в себе си да посрещнат следващия ден на предизвикателства и изморителна физическа работа с усмивка и желание.
Макар ,че разликата в мотивацията за извършването на хамалски услуги от хамали и отглеждането на дете е коренно различна и при двете дейности крайния резултат зависи от отношението на заелите се с тази дейност.
Ако е несериозно и повърхностно ще има несериозни и повърхностни резултати както при хамалите след финализиране на хамалската услуга така и при майките по време на отглеждане на малко дете.
Хамалите са по- облагодетелствани от гледна точка на работно време и отговорност по време на извършване на хамалската услуга ,но майките са по-удовлетворени от резултатите на своята ежедневна работа ,въпреки цялостното си физическо изтощаване и психическото напрежение на което са подложени.
Естеството на работата извършвано от хамалите и майките имат и сходни ,и много различни страни ,но ако обикновен хамалин бъде поставен пред въпроса да избира пред извършването на хамалска услуга или пред отглеждането на дете ,той без колебание ще избере собствената си работа ,защото е по- лесна.

Няма намерени мнения за тази статия. Ти може да си първият - коментирай!

Leave a Reply