Хамалите и мързела

24/01/10 0 COMMENTS

За да се извърши качествена хамалска услуга от хамали, единственото качество, което трябва да отсъства в характера на хамалите работещи във фирма за извършване на хамалски услуги , това е мързела.
Този толкова близък до всички хора ,чисто човешки недостатък, не подминава и работещите хамали, за съжаление този порок само им пречи да извършат качествено и на време хамалската услуга, с която са се заели.
Със сигурност мързелът, който е присъщ на всички нормални хора, може да окаже само и единствено негативно и неползотворно въздействие върху извършването на хамалските услуги от хамалите.Само по себе си, това качество не е особен проблем за самите хамали, а по скоро е проблем за техните работодатели.
Имено поради тази причина е много важно хората, които подбират персонала в една фирма за извършване на хамалски услуги да са с доста сериозен опит по отношение на правилната преценка при подбора на подходящите хамали за извършване на качествена хамалска услуга.
Понякога в много редки случаи това вредно качество на човешкия характер, не е толкова вредно, при извършването на хамалски услуги, дори е доста полезно за самите хамали по време на практическото извършване на преместването на тежките предмети.
В следствие на умерения мързел, и вродената природна интелигентност при някои от хамалите извършващи хамалски услуги, могат да се родят брилянтни идеи за по-лесно, и не толкова трудоемко извършване на хамалската услуга.
Възможно е мързела да се окаже катализатор на мисловни процеси свързани с чисто полевото извършване на хамалската услуга, а именно как по-лесно и бързо, един хамалин да извърши дадена хамалска услуга, така че, и работодателя във фирмата за извършване на хамалски услуги да е доволен.В същото време да са изцяло спазени и изискванията на клиента, и самия хамалин да не е вложил толкова много усилия за да извърши хамалската услуга.
Този начин на работа от хамалите извършващи хамалска услуга, е напълно реален, защото мързела поражда комбинативно и организаторско мислене, и точно поради тази причина е възможно да се третира и като полезно качество при хамалите извършващи хамалски услуги.
Разбира се това е компромисен вариант при извършването на хамалска услуга от хамалите.Желателно е самите хамали да притежават висока самодисциплина и желание за работа, както и самосъзнание и съвестност по време на извършването на възложената им хамалска услуга.
Защото мързела поражда и много дребни хитрини, които могат да изиграят много лоша шега на хамалите по време на преместването и да не успеят да завършат качествено и в точните срокове, хамалската услуга с която са се заели.
Нормално е хората, които не мързелуват поне мъничко да се срещат рядко, но в хамалските услуги е по-добре хамалите да са наясно в какъв размер могат да си позволят това.Ако мързелуването е в малко размери, и се ползва за отдушник, то тогава не би попречило значително на процеса по извършване на хамалската услуга.За съжаление по-често се наблюдава тенденция към злоупотреба, ако не се осъществява подобаващ контрол на работния процес по време на извършването на хамалската услуга.
Всяка фирма за извършване на хамалски услуги има своя политика и начин на работа, но за да остане на пазара, хамалите извършващи хамалската услуга са от много голямо значение, за това трябва да са добре подбрани.

Няма намерени мнения за тази статия. Ти може да си първият - коментирай!

Leave a Reply