Натиск върху хамалите

09/11/09 0 COMMENTS

При толкова голяма конкуренция в сектора на извършването на хамалски услуги, осъществявани с помощта на хамали, нормално е ръководителите на фирмите в хамалския бизнес да търсят от своите хамали по голяма скорост и по-голямо качество при извършването на хамалските услуги, което би довело до промяна на начина на работа на самите хамали.
За да се повиши качеството на извършваната от хамалите, хамалска услуга е твърде вероятно те да бъдат подложени на известно количество натиск от своите ръководители.Което от своя страна би довело до по-голямо повишаване на напрежението и отговорността по време на извършване на същинската хамалска услуга.
В следствие на което, ако хамалите работещи във фирмата ангажирала се да извърши хамалската услуга, са с по-оскъден опит, по отношение на същината на хамалската работа, би довело до множество неволни грешки от страна на хамалите по време на работния процес.
Покачването на напрежението на работното място, в следствие на натиска, оказан от ръководителите на фирмата за извършване на хамалски услуги, върху хамалите никак не е полезен за практическото извършване на хамалската услуга, респективно това би се отразило и върху отношението на потребителите на хамалски услуги върху повторния избор на същата фирма.
От друга страна оказания натиск върху хамалите, ще разстрои досегашния им работен навик, с което ще с влоши още повече предлаганата хамалска услуга.Но това не е задължително да се случва на всяка цена.Натиска върху хамалите с цел подобряването на предлаганата хамалска услуга, може да бъде напълно излишен и дори вреден за самата фирма.
Натиска оказан върху хамалите е желателно да бъде възможно най – незабележим и малак, ако фирмата за извършване на хамалски услуги функционира нормално.Но ако фирмата за извършването на хамалски услуги изпитва временни затруднения, много полезно за нея, и за работещите хамали ще е да бъдат направени съпричастни и отношението към тях да не е под формата на натиск, а по-скоро нормален човешки разговор, защото човешкото отношение, дава преди всичко човешки резултати.
Общуването с хамалите е важна стъпка към правилното мотивиране за извършване на по-бързо и качествени хамалски услуги.Посредством правилно общуване с хамалите работещи във фирма за извършване на хамалски услуги се постига естествена съпричастност към моментната негативна ситуация.
Разликата при мотивацията на хамалите , които са стимулирани да подобрят извършването на хамалската услуга, посредством директен натиск, и с помощта на нормален човешки диалог е огромна.
При директен натиск временно се повишава напрежението и нервите необходими за приключване на хамалската услуга с успех, докато при мотивирането с помощта на основателни аргументи и логичен разговор, желанието за качествена работа, и подобряване на скоростта на изпълнение на хамалската услуга , ще са значително по-трайни и с по добър ефект, като за клиента на хамалската услуга , така и за изграждането на много добър екип.
Защото, много по лесно се работи с добър и сработен екип, с желание за работа.Изграждането на добър екип от хамали, при извършването на хамалската услуга е също много правилна стъпка за избягване на директния натиск.Но това е много продължителен и бавен процес, отнемащ години на съвместна работа, но когато се постигне извършването на хамалски услуги става по-лесно.

Няма намерени мнения за тази статия. Ти може да си първият - коментирай!

Leave a Reply