Нощните хамали

04/10/09 0 COMMENTS

За съжаление в много случаи действителността предразполага към развитието и образуването на различни отклонения от нормално приетата терминология за означаването на хамалски услуги извършвани от хамали.
Когато се извършват хамалски услуги от съмнителни лица, в малките часове на денонощието,това деяние не би могло да се причисли към хамалската услуга извършвана от хамали по стандартните и общоприети методи.
Този вид дейност, за разлика от прилагането на стандартните и нормални хамалски услуги от хамали, при негативен развой в следствие на издънка, би могъл да коства на среднощните хамали известно количество време прекарано в лишаване от свобода.Количеството на това време е правопропорционално на размера на хамалската услуга, която се е опитал да извърши среднощния хамалин.
Неприятното за „потребителя” на този вид хамалски услуги, в случай че транспортирането и пренасянето на вещите и другите преносими и прилежащи на „ потребителя” вещи бъдат доставени до крайната точка на незаконната хамалска услуга, е че в голяма част от случаите вещите вече не принадлежат на „потребителя”.
Чувството на нескрита ярост и възмущения от страна на „потребителя” е напълно основателно, макар че хамалската услуга е завършила с положителен резултат, но в полза на среднощните хамали.
Променя се статута на хамалската услуга и лицето, което е облагодетелствано в максимален размер от така наречената среднощна хамалска услуга е самия хамали извършил посегателството.
Трябва да се направи ясна и конкретна граница между положителното и стандартно извършване на хамалска услуга от почтени и работливи хамали, и хамалската услуга извършена без съгласието на собственика в малките часове на нощта, при пълна липса на свидетели.
Асоциацията между двата вида хамалски услуги е само заради транспортирането и пренасянето на предмети от една точка до друга.Различията между едните и другите хамали са огромни, и просто нямат база за сравнение.
Но всички са чували, или са били директни участници от към пострадалата страна, чувството е наистина неприятно и на моменти при наличие на извършител е възможно да стане дори първично.
Ако всички си гледат работата, като хамали по време на извършване на хамалски услуги, честно и почтено бе да се стремят да се облагодетелстват за сметка на някой друг, всичко би било много по лесно и за двете страни.
Среднощните хамали няма да треперят, че рано или късно има твърде голяма вероятност да се озоват в затворено пространство, при несполучливо извършена от тях „хамалска услуга”, а останалите ще са просто по-спокойни, че ще могат да се радват и да употребяват вещите си, с много по-малък риск, че те ще бъдат преместени и транспортирани на неизвестно за тях място, и повече няма да ги видят.
Звучи нереално и инфантилно, твърдението че среднощните „хамалски услуги” биха намалели значително ако всеки си гледа честно и почтено работата, като истински професионални хамали извършващи хамалски услуги, но поне могат да се вземат подобаващи предпазни мерки за предотвратяването на този вид посегателства.
Най-ощетени при извършването на среднощни хамалски услуги са хора обитаващи по-ниски етажи, но също така никой не е застрахован от действията на този вид хамали.Неприятното е, че допълнителните мерки за предотвратяване на посегателства, често създават илюзия в обикновения човек, че обитава затвор.

Няма намерени мнения за тази статия. Ти може да си първият - коментирай!

Leave a Reply