Специфичните хамали

21/05/09 0 COMMENTS

Поглеждайки в дълбочина хамалската услуга като такава ,може да се стигне до извода ,че хамали има във почти всички професии.Частично или напълно извършване на хамалска услуга можем да наблюдаваме при търговията с бяла техника.

Когато даден магазина изчерпа наличното количество стока прибягва до зареждане.

Когато пристигне заявеното количество, честа да се изявят като хамали получават част от персонала на магазина .И започва голямото разтоварване,на новодошлата стока.Извършването на този вид хамалска услуга влиза в задълженията на определена част от персонала и за съжаление не се смята за по- особен вид работа,но по същество представлява типична хамалска услуга.

Набедените хамали се заемат не само с разтоварването ,но и с подреждането на тази стока ,което също не се смята за хамалска услуга.

Ако е на лице огромен трафик на стока през месеца ,то на тези хамали им се налага да извършват хамалските услуги свързани с разтоварването и подреждането на тежките предмети ежедневно, и постепенно тези хамали се специализират и улесняват извършването на този вид хамалски услуги.Хамалите достигат до едно високо ниво на организация и перфектно изпълнение на хамалските услуги,за хамалите извършването на ежедневните хамалски услуги от този род се превръща в нещо рутинно.По този начин хамалите спестяват време и енергия,които могат да ангажират в останалите дейности ,които са им възложени.

При производството на каквато и да е стока в огромно количества се налага пренасяне за обработка от една станция на друга или складиране на крайния продукт.Естеството на тази работа налага наличието на така наречените вътрешни хамали ,които имат грижата за извършването на този вид хамалска услуга в едно предприятие.

Без намесата на този вид хамали производството на какъвто и да било продукт просто е немислима.Изключение правят случаите когато процеса е автоматизиран и този род хамалски услуги се извършва от механични хамали.

В останалите случаи отговорността за правилното транспортиране и преместване се поема от вътрешните хамали.Сами по себе си те извършват професионална целенасочена и строго индивидуално специфична хамалска услуга.С течение на времето тези хамали с също придобиват рутината и стават безценни и незаменими извършители на този вид хамалски услуги.

Спецификата при отглеждането на някои по- особени култури в земеделието не позволява пълна механизация на процесите.В конкретни случаи наличието на земеделски хамали е наложително за да може да се извършат належащите хамалски услуги в земеделието качествено и пълноценно.

Без наличието на една малка армия от земеделски хамали ,качественото и пълноценно извършване на хамалската услуга касаеща земеделския сектор е немислима и непосилна.

Специфичните хамали присъстват във всички по- важни сектори на производството.Според видовете продукти се уникализира и извършването на хамалски услуги от тяхна страна.Колкото повече време даден хамалин е зает с извършването на възложената му хамалска услуга ,толкова по- голям опит трупа.С течение на времето при този вид хамали се стига до комбинация между сигурност и бързина при извършването на хамалски услуги.

Винаги са за предпочитане хамали с повече опит за да може хамалската услуга да се извършва точно и на време и да не вреди на останалата част от процеса.Лош вариант е когато хамалин с опит по някакви лични причини или подбуди е небрежен или несериозен при извършването на хамалски услуги.За това факторите за подбор на квалифицирани и добре обучени хамали не винаги гарантират извършването на хамалските услуги адекватно.

Няма намерени мнения за тази статия. Ти може да си първият - коментирай!

Leave a Reply