Студентите хамали

19/08/09 0 COMMENTS

Едно от големите предизвикателства на студентския живот е навлизането и опознаването на една коренно различна среда.Тази среда ,наред с всички останали подробности ,често налага смяна на местоживеенето ,особено за по- бурните и непокорни студенти.
Честата смяна на местоживеенето развива доста добри хамалски качества и извършването на хамалски услуги е неизбежно при студентите ,когато са любители на шумните сбирки и веселите хора.
Намирането на квартира е лесно ,по-трудно е да се приведат основателни доводи пред наемодателя за множеството оплаквания от съседите.Ако доводите не са силни се прибягва до превъплъщаване на студентите в хамали извършващи хамалски услуги.В тази ситуация винаги се намират добри колеги състуденти ,които да помогнат за пренасянето на по-важните неща от антуража на палавия си колега.
Това превъплъщение в хамали извършващи хамалски услуги може да бъде осъществено многократно през всичкия период на обучение на студента.Поука трудно може да бъде взета ,защото възрастта и начина на мислене просто не го позволяват.
След наложените от обстоятелствата хамалски услуги ,заедно с цялата компания от добросъвестни колеги хамали участващи в преместването ,е желателно да се отпразнува новото място.Хамалите помогнали на своя закъсал колега е желателно да бъдат възнаградени подобаващо за извършената от тях хамалска услуга.
Препоръчително е поне първия път ,сбирката на колегите хамали спомогнали за извършването на хамалската услуга да се проведе извън района на новото местожителство.Това е желателно да се направи с цел да не се стресират още в самото начало заобикалящите ги съжители.В противен случай е възможно да се наложи отново прибягването до услугите на колегите студенти и хамалската услуга да се проточи.
Разбира се ,не при всички студенти се налага толкова често да се изживяват като хамали ,и да вършат хамалски услуги за свои закъсали колеги.Но поне веднъж през следването са имали възможност да участват в такова начинание.
Друга причина ,която може да стане повод за преместването и ползването на хамалски услуги от колегите хамали ,е оскъдния бюджет с ,които разполагат голяма част от студентите.Хамалските услуги и помощта на колегите хамали е много полезна и положителна, когато преместването се дължи на трудното справяне с ежедневните прагматични фактори в студентския живот.
Недостига на средства и скромния опит придобит при извършването на хамалски услуги в желанието да се помогне на колега студент ,е възможно да станат причина за търсене на временна реализация в сектора извършващ хамалски услуги.
Плаващото работно време и неангажиращото заплащане ,правят извършването на хамалски услуги приемлив вариант за студентите ,които притежават не само умствени качества ,но и така необходимите физически качества за да си пълноценен хамалин.
Работното време в повечето случаи позволява съчетаването на извършването на хамалски услуги и посещението на задължителните мероприятия по време на следването.
Извършването на хамалски услуги и работата като хамалин ,по време на студентския живот, формират различна ценностна система в хората успели да съчетаят тези две неща.Ако съчетаването на хамалските услуги и работата като хамалин ,не е попречила много на пълноценното и цялостно обучение ,и истинското изживяване на студентските дни ,тогава с гордост и самочувствие може да се продължи към по- интересната част от живота.

Няма намерени мнения за тази статия. Ти може да си първият - коментирай!

Leave a Reply