Хамалите и техните проблеми

29/07/09 0 COMMENTS

Натоварването на мускулите, което понася професионалния хамалин ежедневно не е константна величина.Това натоварване се определя от редица фактори.През работния си ден,когато извършва хамалската си услуга,степенуването на натоварването върху мускулите е от голямо значение за издръжливостта на хамалина.Колкото е по-добре балансирано и разпределено в часовете от работния ден,толкова по- добре хамалина се справя с възложените му задачи.

С течение на времето,и извършването на много хамалски услуги опитния хамалин си изгражда автоматична система за отпочиване на тялото.Хамалската професия и като цяло извършването на хамалски услуги може да се асоциира с извършването на тежки ежедневни физически тренировки.Постоянството и спецификата на хамалската услуга допринасят за добрата физическа форма на хамалина.

Когато хамалина ,подведен от желанието си да свърши бързо възложената му хамалска услуга ,се преумори или работи невнимателно,е възможно да настъпят леки инциденти в началото.

Професионалния хамалин трябва винаги да е внимателен по време на извършване на хамалската услуга за ,която е бил ангажиран.Повишеното внимание може да спести множество болезнени и неприятни последствия за тялото на хамалте.Степенуването на натоварването дава възможност на тялото да се адаптира постепенно с тежестта на която е било подложено.

Ежедневната загрявка,е добро начало за предстоящите за хамалина натоварвания през работния му ден.Чрез нея се придобива подходяща настройка на инструмента с ,който работи ежедневно хамалина извършвайки хамалска услуга.

По възможност при пристигане на обекта ,извършването на хамалската услуга трябва да започне, с по- леки на килограми предмети.В последствие тежестта може да се увеличи ,но процеса трябва да стане поетапно,за да не се стресира тялото на хамалина.

При наличието на предмети с голяма тежест е желателно да се групира с колеги хамали и пренасянето да се извършва внимателно и преценено.Това е полезно както за самите хамали,защото няма да понесат голямото натоварване сами,така и за самия възложител на хамалската услуга,защото ще има специално,нежно отношение към неговата собственост.

Травмите ,които могат да настъпят в следствие от неправилна работа и непълноценна почивка при хамалите ,когато извършват дадена хамалска услуга,са много и най-разнообразни.

Общото между тях е ,че са съпроводени с болка ,понякога моментна,понякога постоянна.болката в крайниците при извършването на хамалски услуги е нещо обичайно.за повечето дългогодишни хамали се е превърнала в нещо обичайно и в повечето случаи започват да и обръщат по- сериозно внимание след като се оттеглят от извършването на хамалски услуги.При наличието на много работа всеки ден тя почти несе усеща заради естеството и интензивността на извършването на хамалските услуги.

Много е неприятно когато хамалин се нарани сериозно в следствие на неволна грешка или неправилно преценени физически възможности.За това работата в екип и правилната преценка на обстоятелствата при извършването на хамалски услуги са много важни.

Бързината и качеството при професионалните хамали идва с опита,за това ако не сте професионалисти в тази област не е желателно да се опитват неща неприсъщи тялото.

Хамалските услуги трябва да се извършват от професионални хамали,за да не се получат нежелани инциденти.Спестяването на финанси за хамалски услуги ,когато е в големи мащаби не е най добрата идея.Понякога ,колкото и да е нежелателно,евтиното излиза скъпо за самопровъзгласилите се хамали.За това ако не се чувствате достатъчно подготвени, за да си извършите см хамалската услуга,моля ви не правете това във дома си.

Няма намерени мнения за тази статия. Ти може да си първият - коментирай!

Leave a Reply