Хамалите си обичат работата

31/10/09 0 COMMENTS

Трудно би могло да се получи добър резултат при извършването на хамалска услуга от хамали, ако до някаква степен те не влагат и нещо от себе си в работата, която извършват по време на хамалската услуга или преместването на всички вещи, за които са наети.
Същността на работата при извършването на хамалски услуги от хамали, е достатъчно натоварваща физически, за да направи извършването на хамалска работа твърде нежелана и пренебрегвана за избор професия от повечето хора.
При директно наблюдения на цялостния процес, на извършване, на хамалска услуга от хамали, много лесно може да се разграничи, кои от работещите хамали влагат сърце в работата си и имат достатъчно опит и мотивация, тежкото физическо натоварване да не стане причина за смяна на работата.
Наистина е необходима доста силна нагласа за да се практикува професията хамали и да се извършват хамалски услуги продължително време, за това най-често при извършването на хамалски услуги, работещите хамали се сменят доста често и трудно би се намерил човек, който да приема извършването на хамалски услуги като своя постоянна професия.
Когато се работи продължително време в сферата на хамалските услуги, като хамалин постепенно се привиква към начина на работа и ежедневния режим, който се изгражда с течение на времето.
За разлика от много други професии, където мисълта за напускане и смяна на работното място е доста често срещано явление, при хамалските услуги ежедневната такава мисъл, която минава през главите на хамалите е мултиплицирана многократно.
Но въпреки тежестите и неудобствата за хамалите по време на извършване на хамалската услуга , те продължават да извършват своята работа ежедневно, независимо от всичко.
Може би, мотивирането при хамалите, извършващи хамалски услуги, и желанието да свършат работата, за която са наети, се крие в моментното, неизбежно, икономически лабилно, положение в което се намират.Също така една от причините за хамалите извършващи хамалски услуги, може да се крие и в липсата на по-добра алтернатива, за по-различна професионална изява.
Могат да се изтъкнат абсолютно същите мотиви и за различни други професии, не само за хамалите извършващи хамалски услуги.Но сякаш при извършването на хамалски услуги от хамали те придобиват някак по голяма тежест.
Но въпреки всичките и недостатъци да си хамалин и да извършваш хамалски услуги си е просто професия и начин на работа, и освен, икономическата принуденост и липсата на избор на по-добра алтернатива, за да се извършат качествено и на едно добро ниво хамалските услуги, преместването и транспортирането на различни предмети, трябва да е налице и малко желание за качествена работа и отговорност към извършването на работата, за която са били наети съответните хамали.
Въпреки, че работата е доста тежка и трудоемка, понякога трудна за изпълнение, свързана с преодоляването на много препятствия, може да са каже, че хамалите извършващи хамалски услуги, обичат работата си, за да я вършат ежедневно на страхотно професионално ниво, без да се оплакват от хилядите неприятности през, които преминават.
За да предлагат качествена хамалска услуга, хамалите трябва да намират допълнителни сили в себе си, и да гледат на работата си сериозно и с нужното внимание, тогава клиентите на хамалската услуга ще са винаги доволни.

Няма намерени мнения за тази статия. Ти може да си първият - коментирай!

Leave a Reply