Хамалска колегиалност

05/08/09 0 COMMENTS

По време на извършването на хамалски услуги, както при почти всяка една друга работа хамалите в своето ежедневие са принудени да работят с колеги с различен темперамент на характера и емоционално състояние.
Бързото напасване с характера на колегата хамалин допринася за по-добро оптимизиране на извършването на хамалската услуга.Но този процес е съпроводен с изминаването на известно време необходимо за напасване на индивидуалните черти от характера на всеки един от колегите хамали.
Когато се наблюдава неспособност за координиране на действията от страна на колегите хамали, тогава страда качеството на извършваната от тях хамалска услуга.Това се наблюдава не много често, защото отношенията между колегите хамали в повечето случаи са чисто професионални.
Също така за извършването на качествена хамалска услуга е много полезно да се стимулира толерантността към по- новите хамали, защото е напълно в реда на нещата хамалин извършващ от скоро хамалска услуга да допусне някои дребни грешки, които биха могли да предизвикат негативно отношение спрямо него от страна на по вещите хамали.
Този недостатък по време на извършването на хамалската услуга е често срещано явление за да се избегне или да се намалят неговите негативни последици е желателно да се направи въвеждане в работата на новите хамали.
На пръв поглед професията хамалин изглежда лесна и проста работа, но в действителност има доста тънкости, които убягват на начинаещите хамали.С течение на времето и извършване на много хамалски услуги тези професионални трикове се научават от новите хамали.
Така или иначе повечето тънкости се научават с опита, но е важно и по- опитните хамали да споделят по-важните неща по време на извършване на хамалската услуга.о този начин могат да се избегнат значително количество недоразумения по време на извършване на хамалската услуга.Също така е полезно за избягването или поне ограничаването на някои често срещани физически травми в хамалската професия.
На практика толерантността към новобранците хамли, а и към новобранците във всяка една професия почти не съществува.Това води до множество неприятни отклонения по- време на извършване на хамалската услуга.
Всички неприятности могат да бъдат спестени с малко повече разяснения преди започване на извършването на същинската хамалска услуга.Но за съжаление в повечето ситуации се смята, че новобранеца хамалин би трябвало да е наясно с естеството на хамалската услуга и работата да върви от по възможно най-добрия начин.
Подхода кум новия клиент , би трябвало да е по същия начин както към новобранеца хамалин, защото клиента не се мести на всеки три месеца и е нормално да бъде леко неинформирам за действията, които биха улеснили както неговия живот така и работата на хамалската фирма извършваща хамалската услуга.
Разясненията за добре подготвен и опитен в преместванията, потенциален клиент за хамалска услуга са досадни и неуместни, но е желателно по деликатен начин да бъдат споменати.Практиката показва, че в голяма част от случаите нещо бива или пропуснато или забравено в бързината, за това повече коментиране преди навлизане в хамалската услуга никога не е излишно.
По-рационално е да се загуби малко време в коментиране, преди хамалската услуга, отколкото в последствие да се появят недомислици и усложнения.По този начин всички ще са наясно с работата , която се очаква да свършат.

Няма намерени мнения за тази статия. Ти може да си първият - коментирай!

Leave a Reply